12 vragen die je kunt toevoegen aan je werknemers engagement enquête

De beste merkambassadeurs zijn je eigen medewerkers. Maar, hoe kan je ontdekken of je werknemers geëngageerd zijn? Met een employee engagement enquête kun je makkelijk meten hoe betrokken je werknemers zijn en welke aspecten nog verbeterd kunnen worden. Maar, welke vragen en stellingen voeg je toe aan je enquête?

Bij CheckMarket raden we altijd aan om te starten met je resultaten. Wat wil je leren van je enquête? Wat wil je meten en analyseren? Misschien wil je onderzoeken wat je medewerkers denken van de bedrijfscultuur, hoe de relatie tussen collega’s onderling is, of je werknemers tevreden zijn met hun huidige functie, of niet. Er zijn verschillende aspecten en lagen in medewerkersbetrokkenheid. Het is dus belangrijk om te beslissen op welke aspecten je wilt focussen, alvorens je begint met het uitsturen van enquêtes.

Onderstaande vragen en uitdrukkingen verwijzen naar de verschillende lagen van betrokkenheid bij je medewerkers. We bespreken cultuur, leiderschap, individuele functies, persoonlijke ontwikkeling,… De uitdrukkingen dienen beantwoord te worden op een schaal en de open vragen dienen om meer in detail te gaan.

Statements die je kunt toevoegen aan de Employee Engagement enquête

 1. De strategie en doelstellingen van mijn organisatie zijn duidelijk voor mij.
 2. Ik begrijp volledig wat er van mij verwacht wordt.
 3. Ik heb een goede relatie met mijn directe collega’s.
 4. Mijn direct leidinggevende geeft mij regelmatig nuttige feedback over mijn job en prestaties.
 5. De doelstellingen van mijn afdeling zijn duidelijk voor mij.
 6. Ik ontvang de relevante informatie nodig om mijn job goed uit te voeren.
 7. Ik werk graag voor mijn organisatie.
 8. Er is een goede balans tussen mijn werk en mijn privéleven.
 9. Mijn job biedt mij de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe talenten te ontwikkelen.

Open vragen die je kunt toevoegen aan je Employee Engagement enquête

 1. Waarover ben je absoluut tevreden binnen je organisatie? Wat maakt je blij in je job?
 2. Ben je op dit moment op zoek naar ander werk?
 3. Op een schaal van één tot tien, hoe waarschijnlijk zou je werken binnen jouw organisatie aanbevelen aan een vriend of familielid?

Of, laat CheckMarket het werk voor je doen

We hebben een employee engagement survey template beschikbaar in onze tool. Je kunt deze makkelijk aanpassen naar de noden van jouw bedrijf. Onze template beschikt over alle best practices voor werknemers engagement vragen, zodat het erg gemakkelijk is om met je eigen onderzoek te starten. Onze rapporteringstool zal je real-time inzichten geven of hoe je scoort en kan volledig aangepast worden. Als je klaar bent met het bouwen van jouw rapport, deel het met anderen. Creëer verschillende share links, elk met andere filters, afhankelijk van wat je wilt dat ze kunnen zien. We hebben ook een artikel geschreven met onze 6 beste tips zodat je medewerkers je enquête invullen.

What’s next?

De juiste vragen stellen en mooie rapporten maken is maar een deel van het werk. Wat je doet met de resultaten is wat je succesvol zal maken. Het engagement verhogen van je medewerkers gebeurt niet op één dag. Maar, het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers op één lijn zitten met de waarden en de doelen van het bedrijf en dat het verhogen van de betrokkenheid een prioriteit is in jouw bedrijf. Turn feedback into action en maak van jouw medewerkers echte merkambassadeurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.